Mer om UppfinnarLotsen

UppfinnarLotsen är ett 1-årigt projekt finansierat av Vinnova. För att kunna få möjlighet att ta del av projektet måste först en intresseanmälan ske och det kan göras på denna hemsida under Ansök här eller direkt till lots@guf.se

När din anmälan har kommit in så kontaktar vi dig. Härefter sker en urvalsprocess för att se om just din idé/uppfinning fyller de krav som finns. Alla sökande, såväl de som får avslag som de som kommer att bli antagna får härefter ett besked.Om du blir antagen tilldelar vi dig en egen Lots som kommer att handleda dig för bästa matchning till det stöd just du kan behöva i form exempelvis nyhetsgranskning, hjälp med ritningsunderlag, prototyper mm. Varje idé/uppfinning är unik och matchas därför utefter det egna behovet.

Bakom detta projekt finns människor som har stor egen erfarenhet som uppfinnare, innovatör och entreprenör. Här har vi också specialistkompetenser inom många områden som gör att vi tillsammans med dig och din egen energi och vilja kan skapa förutsättningar för att du ska komma framåt med din idé/uppfinning. Vi har alla ett stort engagemang för att idéer och uppfinningar ska kunna skapa värde för både dig som uppfinnare men också för samhället.

 

  • Du kan söka som har en tidig idé/uppfinning, den får inte vara kommersialiserad, inte på någon marknad alls.
  • Du kan söka för såväl fysiska produktidéer som tjänsteidéer
  • Du kan söka om du NU vill lägga tid på att utveckla din idé/uppfinning
  • Du kan söka oavsett var i Sverige du bor men måste vara beredd på att kunna ta dig till Göteborg vid några tillfällen. Allt beroende på vilket stöd du behöver för att komma vidare.